Dag 6 - Culture day | VIA Don Bosco

Blog

Dag 6 - Culture day

Dimanche, 22 avril, 2018
Britney en Glen

Vanochtend hebben we deelgenomen aan de mis van de broeders. Daarvoor hebben we onze beste zondagskledij aangetrokken. Het was wel eens interessant om dit mee te volgen (maar wel veel te vroeg). Daarna ging de cultuurdag van start met de Tanzaniaanse leerlingen. Bij het begin van het programma waren we zo moe na de zware dag van gisteren dat we allemaal languit op de banken bleven liggen. Na een welgekomen energizer (spelletje) konden we er weer tegenaan.

De Belgische leerlingen begonnen als eerste met een presentatie over België. En later stelden de Tanzaniaanse leerlingen hun eigen land voor. De presentatie was leerrijk en interessant. Ze gaven ook een demonstratie van een typische Chagga tribe dans en vertelden ons meer over hun onderwijssysteem. We maakten ook kennis met de vele nationale parken en dieren in hun land.

Na de presentaties werden we uitgenodigd bij enkele leerlingen thuis. Enkele meisjes en jongens huizen samen, omdat hun ouders ver weg wonen. Een andere leerling woont dan weer in bij haar tante, om zo dichter bij de school te zijn. Thuis bij lerares Noela maakten we kennis met haar man en haar 6 maand oude, schattige baby Joshua. Die liet zich blijgezind door iedereen knuffelen. Joshua trok zelfs in al zijn enthousiasme een vlecht uit Glen haar haar. Dat was grappig! Bij onze terugkeer hebben we gefacetimed met de klas 5OC, het was heel aangenaam om hen terug te zien en om bij te praten. Komende dinsdag Skypen we samen met 5OC en 5BS. We kijken er al naar uit!

 

en coopération avec

marque de qualité