Youth for Change - Benin 2018 | VIA Don Bosco

Blog

VIA Don Bosco Bénin

Youth for Change - Benin 2018

Youth 4 Change est un projet qui donne l’opportunité à des jeunes de l’enseignement technique et professionnel en Belgique d’échanger avec leurs pairs au Bénin autour de thématiques telles que les Objectifs de Développement Durable, les droits de l’enfant, l’interculturalité et le sens de l’engagement. Une préparation intensive de plusieurs mois nous amène à ce moment-ci : le voyage et la rencontre entre des jeunes belges et béninois. Suivez ici les aventures du groupe de jeunes de l’Institut Marie Immaculée Montjoie qui part à la rencontre des jeunes de l’École Professionnelle Jean Bosco de Cotonou.

Archive blog

Dag 5, 6 en 7

23 07 2022 | par Guus, Stef en Noah

Donderdag 21 juli: Druk druk druk...
(Vooruit met de geit of toch niet)

We begonnen de dag met een lekker ontbijt met worstjes waarna we voor de eerste keer tussen alle leerlingen stonden tijdens de 'Morning Assembly'.
Eerst begrepen we er allemaal niks van maar met een beetje hulp van de tanzaniaanse studenten waren we al snel mee. Na wat ochtendoefeningen en wat nieuws over de nationale feestdag van België, begonnen we aan een workshop over normen en waarden.

Lisez plus     

Archive blog

Dag 3 en 4

20 07 2022 | par Basile, Senne en Sander

Dinsdag 19 juli: The first drop of rain.

 

(Regen de hele dag door maar toch nog een temperatuur van ongeveer 23 graden)

 

Lisez plus     

Archive blog

Vertrek, dag 1 en 2

18 07 2022 | par Andreas, Cezar en Warre

THE JOURNEY BEGINS

Daar stonden we dan om 4 uur ‘s nachts klaar aan de bus om onze ouders nog een laatste vaarwel te zeggen voor onze 10-daagse lange reis. Eens op de bus was het terug een leuk ontmoetingsmoment met iedereen.

Met vol enthousiasme reden we naar Zaventem en ook al hadden we vroeg moeten opstaan, toch had iedereen energie.

Eens op Zaventem aangekomen duurde het even voor we op het vliegtuig konden opstappen doordat we door alle controles moesten. We gingen een lange vlucht tegemoet, maar we gingen met volle moed in het vliegtuig.

Archive blog

Don Bosco Sint-Denijs-Westrem – Tanzania 2022

04 07 2022 | par Emmelie

Het wereldwijde netwerk van Don Bosco scholen biedt een verrijkend platform voor ontmoeting. Volg hier de ontmoeting tussen Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Bosco Oysterbay V.T.C in Tanzania tussen 16 juli en 27 juli.

Lisez plus     

Archive blog

Als wazungu in Tanzania

16 04 2019 | par Sammy De Groote

Via-via kan een mens soms aan prima informatie geraken in het leven … en dat was in ons geval zo via … VIA Don Bosco. De salesiaanse ngo, die dit jaar 50 kaarsjes uitblaast en werkt rond wereld-burgerschapseducatie, stelde ons voor om een inleefreis te kunnen meemaken in een door hen goed omkaderd programma. Elf dagen lang konden we proeven van een heel mooi land, met fantastische mensen, vol van culturele verschillen … en treffende armoede.

Lisez plus     

en coopération avec

marque de qualité