To be enlighted for the future | VIA Don Bosco

Blog

To be enlighted for the future

Lunes, 4 Marzo, 2019
Mzungu

Ola!

We begonnen onze dag met een "Morning Assembly ". Een heel overweldigend iets. 

Het ontbijt werd goed ingezet met een Kilimanjarootje in de koffie. (Sammy was al bezonnen van 's morgens vroeg bij de koffie... (Een Kilimanjarootje = een grote schep oploskoffie) )

Daarna volgde een rondleiding door onze plaatselijke lerares uit het Youth for change plan. Vervolgens mochten we op eigen vraag enkele verrijkende lessen bijwonen.

Wist je dat een lesuur hier in Tanzania 80 MINUTEN duurt? En wij maar zagen over die 50 ...

Na onze maaltijd besloten we een "kleine" siesta te houden. Na deze rustzalige "uren" ... (zucht) hadden we weer voldoende energie om er tegenaan te gaan. 

We begonnen met een fotochallenge die opgevolgd werd door dans en frisbee.

Samen begonnen we dan aan de voorbereiding van ons debat, waarin we ontdekten dat er mensen - en ik noem geen namen ... Herber ... - klaar zijn voor de politiek, dat mensen in de stad een koe op het dak van hun appartement zouden moeten zetten, dat Maria MOZARELLA een mooie naam is voor een afdeling van een school, dat er kleine en grote mensen zijn en dat er een verschil is tussen smetvrees hebben en vies zijn.

Na een kort, maar krachtig en hartverwarmend reflectiegesprek besloten we deze blog te schrijven met een rustgevend "onweertje" op de achtergrond.

We zullen nu vlug afronden en nog wat gezelschapsspelletjes spelen met de broeders en vervolgens dodo doen (= slapen).

Adios!

Kus kus Mzungu