the context makes the quote | VIA Don Bosco

Blog

the context makes the quote

Monday, 11 March, 2019
Mzungu

Jambo,

gisteren was het zondag, onze laatste volledige dag -snif, snif, ween, ween-. Samen met de Tanzaniaanse jongeren hadden we een cultuurdag. Ze hadden presentaties voorbereid, waarme ze hun cultuur konden voorstellen. Aan de hand van een muzikaal pak konden ze kennis maken met België en onze al dan niet vreemde gewoonten. 's Middags hadden we samen lunch. Hierna gingen we verder met het muzikaal pak, we konden genieten van een modeshow met prachtige Afrikaanse kledij en de meisjes én jongens toonden hun geweldige danstalenten. Na deze sfeervolle activiteiten vertrokken enkele richting de keuken om met wentelteefjes te maken met de ingrediënten die in het muzikaal pak verborgen zaten. Met de rest van de groep gingen we buiten nog wat spelen. We leerden ze kubb, presidenten, uno... We kregen nog de kans om te zien hoe de studenten hiet wonen. Samen gingen we op stap en zagen met hoe weinig ze hier kunnen leven en gelukkig zijn. Ook bij Noela werden we hartelijk ontvangen, konden we enkele beelden van haar trouw te zien en leerden we haar zoontje Yoshua kennen, een echt schatje! Daarna keerden we terug naar de community. We genoten van ons laatste avondmaal hier in Moshi en namen afscheid van de broeders. We keken voetbal en deelden contacten uit.

We mogen allemaal langer blijven, maar daar zullen onze ouders waarschijnlijk niet zo blij mee zijn. Dus de volgende keer dat we komen, moeten we onze hele familie meenemen en als jullie niet willen, gaan ze jullie persoonlijk overtuigen. ;) We werden deze week opgenomen in het Afrikaans leven alsof we hier thuis horen.  Iedereen is hier zo hartelijk en open. Het is duidelijk dat we hier in de toekomst zeker en vast nog welkom zijn en sommigen zouden dan ook graag nog eens terug komen. Anderen verlangen dan natuurlijk om hun familie terug te zien. Dus nu is het nog even genieten van onze laatste uren hier en achteraf van de geweldige herinneringen die we er aan over houden!

Tot snel!

Mzungu

Comments

Fijn te horen dat jullie zo welkom waren en samen konden genieten van dit mooie avontuur!
We wensen jullie allen een behouden terugreis.

Proficiat aan jullie allen voor deze onvergetelijke ervaring! Moge dit alles jullie tot nog mooiere en rijkere mensen maken!

Add new comment